You are here
Home > Musik

Stockholms bästa konsertlokaler

Sverige är som bekant stora exportörer av musik, framförallt inom genrerna pop, house och rock. Det stora musikintresset som finns i Sverige reflekteras inte bara i den mängd musik som produceras här, utan också i antalet konsertlokaler som finns i vår huvudstad. Men vilken av alla dessa konsertlokaler erbjuder egentligen bäst förutsättningar för en fantastisk konsertupplevelse?

Svaret beror naturligtvis på vilken typ av konsert man föredrar. Många musikkritiker håller till exempel med om att Södra Teatern är en av de bästa konsertscenerna i Stockholm. Här, menar de, är akustiken fördelaktig – nästan som i en kyrka – ljudet är av bra kvalitet och man har bra sikt oavsett var i salongen man sitter. De säger dessutom att lokalens intimitet i kombination med den högtidliga atmosfären gör varje spelning där till en speciell upplevelse. Det stora abret är dock att det inte finns några ståplatser, vilket gör att Södra Teatern lämpar sig bäst för konserter av det lugnare slaget – kanske inte en hårdrockskonsert.250px-Karl_Johans_Torg_Debaser_070404

Om man vill lyssna på hårdrock ska man därför istället bege sig till klassiska rockhak som Debaser Slussen. På Debaser är akustiken kanske inte den bästa, då hela klubben är inhyst i ett hölje av betong, men det burkiga ljudet bidrar till att ge konserterna rätt stämning. Det är en intim lokal med tanke på den genre som oftast spelas här, och man har god chans att både se artisterna på scenen bra och komma nära dem.

Både Södra Teatern och Debaser har plats för mellan 400 och 500 personer, och om man vill gå på en större konsert i en lokal som inte är Annexet eller Hovet är Chinateatern i Berzelii park ett av de bästa alternativen. Här finns plats för 1 250 personer, och tack vare lokalens bakgrund som teater finns bekväma sammetsstolar att sitta på, och god sikt fram till scenen. Dessutom är ljudet på en lagom nivå.

Om man vill träffas inför en konsert för att äta middag tillsammans och umgås en stund innan man beger sig iväg till Södra teatern, Debaser eller en annan konsertlokal, är O’Learys i Kista det perfekta stället. Det är ett av de få ställena där man både kan äta en god middag och spela en omgång bowling i Stockholm.

Top