You are here
Home > Musik

Att lyckas som artist

Om du vill lyckas som artist måste du först och främst jobba hårt. Här faller en del, eftersom passionen måste finnas med och man ska orka jobba hårt. Något du även måste vara beredd på, är att visa det du skapar och kunna ta kritik för det. Är du inte villig att visa sig sårbar, kan det bli svårt att nå en större publik. Givetvis är det en färdighet du kan öva upp. Ibland lyckas de med den värsta sortens scenskräck att överkomma den och ge sig hän åt artisteriet. Innan du slår igenom kan flera arbeten, som inte nödvändigtvis har med musik att göra, bli ett måste. Det klassiska jobbet i väntan på berömmelsen är servitris, men du kan förstås arbeta som så mycket mer. Har du tur är det arbeten som har med musik att göra, guld. De kan exempelvis vara lärare, rådgivare, eventarbetare.

Silhouette of a female singer performing in front of a crowd.

 

En vanlig väg att gå idag, är att söka till diverse talangjakter. Och många finns det, både små lokala och stora rikstäckande, som Idol. En talangjakt brukar, oavsett storlek, gå ut att på att deltagarna en efter en åker ut och sist har man en final med de sista tävlanden och en vinnare koras. Detta är ett effektivt sätt om du drömmer om att bli popartist. Ett annat och det troligtvis billigaste, men även mest tidskonsumerande alternativet är Youtube. Det positiva är att du kan nå ut till många direkt och du kan själv bestämma. Det negativa är däremot att konkurrensen är hög och det är inte säkert att du faktiskt slår igenom. För att sticka ut, kan det vara bra att marknadsföra sig själv på ett otippat sätt. Ett exempel är att gå till en reklambyrå Stockholm och få hjälp med det.

 

Att flytta utomlands, London eller New York framförallt, är populärt och ökar chanserna. Sammanfattnings finns det många vägar att gå för att nå toppen och det viktigaste är att ha drivet. Men du får inte glömma att vara ditt unika jag och på så vis locka fans.

Top