You are here
Home > Musik

Att välja hörlurar

När du ska välja hörlurar bör du först och främst tänka över hur du kommer att använda dem och vad som är viktigt för dig. Kanske är du beredd att betala mer för en snygg design än för lite extra ljudkvalité – alla är olika. I den här artikeln kan du läsa lite om vad som är viktigt att tänka på utifrån några olika aspekter.

Hörlurar med riktigt bra ljudkvalité
Om du söker hörlurar för att kunna lyssna med riktigt bra ljudkvalitet ska du tänka på att dessa i första hand är avsedda för bruk inomhus. Den komplicerade tekniken kan göra att de är extra känsliga för till exempel fukt. Ska du dessutom verkligen kunna njuta av den vässade tekniken bör störande ljud undvikas. Om du vill kunna lyssna med hög kvalitet trots vissa bakgrundsljud får du vara beredd på att betala en del för riktigt bra brusreducering. Det finns två tekniker för brusreducering: riktigt täta öronkåpor och mikrofoner som fångar upp bruset och anpassar ljudet från hörlurarna efter det.

black and brown stereo headphones isolated on white

Praktiska och tåliga hörlurar för dig i farten
För dig som vill kunna lyssna på musik eller ljudböcker oavsett om du befinner dig på en dagstur i fjällen, på stranden eller i skidbacken blir det viktigare att hörlurarna är tåliga och lätta. Se till att de sitter bra och tål svett, damm och väder. Om du rör dig ute i trafiken som fotgängare eller cyklist är det bra om du faktiskt hör lite av bakgrundsljudet samtidigt, även om du faktiskt inte bör använda hörlurar alls i tung trafik – det kan vara livsfarligt att inte höra vad som händer runt omkring dig.

Snygga hörlurar
Här är det naturligtvis din egen smak som bestämmer vilka du ska köpa! När det gäller vissa designers har du ibland större chans att hitta hörlurarna i klädbutiker istället för i butiker som säljer ljudteknik. Kanske har du till och med flera olika för att matcha dina kläder och övriga accessoarer beroende på dagens outfit.

Top